Αποβολές και Πολυκυστικές Ωοθήκες

Image

Αποβολές

Περίπου 1 στις 5 γυναίκες που μένουν έγκυες θα χάσει την εγκυμοσύνη της (αποβολή). Οι περισσότερες γυναίκες με ιστορικό αποβολής θα προχωρήσουν σε μια φυσιολογική ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη. Αποτελεί λοιπόν πρόκληση για το γιατρό να εντοπίσει τις γυναίκες εκείνες που έχουν κάποιο ιατρικό λόγο που τις προδιαθέτει σε αποβολές.

Κάποιες γύναικες θα έχουν επανειλλήμενες αποβολές και σε αυτές είναι πολύ πιο πιθανό να υποκρύπτεται κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Αν, λοιπόν, είχατε μια ή περισσότερες αποβολές (μετά απο φυσική σύλληψη ή θεραπεία υπογονιμότητας), μπορούμε να διερευνήσουμε αν υπάρχει κάποιος γενετικός, ανατομικός ή ορμονικός λόγος που σας προδιαθέτει σε αποβολές. Θα σας παραθέσουμε, επίσης, ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας, ώστε να αποφύγετε μια νέα αποβολή και να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους και τα προβλήματα σε επόμενη εγκυμοσύνη.

Πολυκυστικές Ωοθήκες

Στο ιατρείο μας προσεγγίζουμε το πρόβλημα των πολυκυστικών ωοθηκών με βάση τα διεθνή guidelines τόσο όσο αφορά στη διάγνωσή του(απόρριψη όλων των άλλων αιτίων που προκαλούν παρόμοια κλινική εικόνα)όσο και στη αντιμετώπισή του,αλλά και στη παρακολούθηση της γυναίκας που εχει λάβει θεραπεία για επαναξιολόγηση και τροποποίηση του θεραπευτικού σχήματος.(Βλέπε ορμόνες)