Γονιμότητα

Image

Το Υπογόνιμο Ζευγάρι

Σήμερα στην Ελλάδα περίπου ένα στα πέντε ζευγάρια έχουν δυσκολία να αποκτήσουν παιδί. Το ζευγάρι που προσέρχεται στον γυναικολόγο με την αιτίαση της υπογονιμότητας, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο πως ίσως να χρειαστεί μια σειρά εξετάσεων προκειμένου να διερευνηθεί ο λόγος που εμποδίζει την επίτευξη μιας εγκυμοσύνης.Οι εξετάσεις αυτές θα δοθούν σταδιακά και με μία κλιμάκωση από τις απλές & φθηνές στις πιο πολύπλοκες και ακριβές,προκειμένου να διεγνωστεί το πρόβλημα χωρίς να σπαταληθούν χρήματα άσκοπα. Ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων ο γιατρός θα προτείνει τη κατάλληλη θεραπεία. Είναι σημαντικό ο γιατρός να είναι ενημερωμένος πάνω στο θέμα της υπογονομικότητας, ώστε να προσεγγίσει συστηματικά το πρόβλημα και να σχεδιάσει εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ζευγαριού και πάντα σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά guidelines. Θα πρέπει ακόμα ο γιατρός να μην είναι προκατειλλήμενος απέναντι στις σύγχρονες διαθέσιμες θεραπείες, αλλά να είναι σε θέση να προτείνει την θεραπεία εκείνη που ταιριάζει στις προτιμήσεις του ζευγαριού. την οικονομική του ευχέρεια και πάντοτε με βάση τα ρεαλιστικά ποσοστά επιτυχίας της κάθε μεθόδου στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

 • null

  Στο ιατρείο μας παρέχουμε:

  • Έλεγχο για σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους
  • Ορμονικά τεστ για τον προσδιορισμό της ωορρηξίας και την διερεύνηση ορμονικών διαταραχών
  • Υπερηχογραφική παρακολούθηση ωορρηξίας
  • Υπερηχογραφικό έλεγχο μήτρας – ωοθηκών

Το διαγνωστικό κέντρο

Συνεργαζόμαστε με αξιόπιστο διαγνωστικό κέντρο υψηλής τεχνολογίας καθώς και με πιστοποιημένο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης, όπου εκτός από όλη τη γκάμα των επεμβατικών διαγνωστικών εξετάσεων (υστεροσκόπηση, υστεροσαλπιγγογραγία, υπερηχογραφικό έλεγχο της κοιλότητας της μήτρας και της διαβατότητας των σάλπιγγων – HyCoSy test),διαθέτει και εξειδικευμένο εργαστήριο σπέρματος με άριστους βιολόγους που παρέχουν αξιόπιστο έλεγχο της ποιότητας του σπέρματος και το προετοιμάζουν κατάλληλα για χρήση σε θεραπείες υπογονιμότητας.

Εκτελούμε τις παρακάτω θεραπείες υπογονιμότητας:

 • Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας με χρήση κλομιφαίνης ή ενέσεων (γοναδοτροπίνες)
 • Ενδομήτρια σπερματέγχυση
 • Προετοιμασία και διέγερση των ωοθηκών για εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) στο ιατρείο
 • Ωοληψία και εμβρυομεταφορά στο κέντρο εξωσωματικής
 • Εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις ενδοσκοπικά – λαπαροσκοπικά για παθήσεις που μπορεί να σχετίζονται με το πρόβλημα της υπογονιμότητας