Τοκετός μέσα στο νερό

Image

Τοκετός μέσα στο νερό

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του τοκετού στο νερό?

Το νερό έχει γενικότερα χαλαρωτικές ιδιότητες για κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον για την έγκυο γυναίκα. Η αυστηρή ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού στον τοκετό εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και ελαττώνει τον πόνο των συσπάσεων. Επίσης, πιστεύεται ότι η μετάβαση του μωρού από το υγρό περιβάλλον της μήτρας στο περιβάλλον του νερού μπορεί να είναι ομαλότερη για το νεογέννητο.

Ποιές γυναίκες μπορούν να γεννήσουν μέσα στο νερό?

Όλες οι έγκυες που είναι υγιείς και έχουν μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Πως παρακολουθείται το έμβρυο μέσα στο νερό?

Με την χρήση ειδικής αδιάβροχης ηλεκτρονικής συσκευής, ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Ποια μειονεκτήματα έχει ο τοκετός μέσα στο νερό?

Μπορεί σε κάποιες γυναίκες να ελαττώσει την ένταση των συσπάσεων, καθυστερώντας την διαδικασία του τοκετού. Βέβαια, σε οποιαδήποτε φάση υπάρχει ανησυχία σχετικά με την πορεία του τοκετού, η γυναίκα μπορεί πάντα να βγεί από το νερό και να πάει στο δωμάτιο του τοκετού.

Είναι υποχρεωτικό να ολοκληρωθεί ο τοκετός στο νερό?

Όχι δεν είναι υποχρεωτικό. Πολλές γυναίκες μάλιστα περνούν το μεγαλύτερο μέρος της γέννας στο νερό και βγαίνουν ώστε να εξωθήσουν το έμβρυο με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Ακόμα και με αυτό τον τρόπο, έχουν ωφεληθεί από τις αναλγητικές ιδιότητες του νερού. Εφόσον, λοιπόν, πληρείτε τα βασικά κριτήρια και υπάρχει διαθεσιμότητα, μπορείτε να ζητήσετε να μπείτε στο νερό.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ο Προσωπικός σας φάκελος

Στην πρώτη επίσκεψη της εγκυμοσύνης θα ετοιμάσουμε τον προσωπικό σας φάκελο. Ο φάκελος αυτός είναι δικός σας και μπορείτε να τον φέρνετε μαζί σε κάθε επίσκεψη στο ιατρείο ή στο μαιευτήριο.